vineri, 13 iulie 2012

Și asta înseamna România



Deși fac parte din grupul tinerilor care, dacă ar avea posibilitatea, ar pleca mâine în străinătate, într-o țară occidentală, unde condițiile coincid cu normele decente de trai, vreau să scot la lumină și unele aspecte cu care țara se poate mândri. Da, într-un loc în care ”mâine” e incert, în care se fac reforme anuale, în care există vizibile nepotriviri între ceea ce gândesc, spun și fac multe persoane de care depinde viața societății, există și părți pozitive.

Într-o perioadă în care unul dintre subiectele dezbătute pe toate părțile este BAC-ul, trebuie să adaug și eu ceva. Cu toate că sistemul de învățământ mai are nevoie de serioase ”reparații”, cu toate că atunci când un elev intră în liceu nu știe prin ce examene îl va termina, cum va fi admis în facultate, nu are o imagine clară, în perspectivă asupra viitorului, totuși, au reușit în jur de 70 de elevi să ia ”examenul de maturitate” cu media 10 și un număr destul de mare de absolvenți de clasa a 12-a a luat BAC-ul cu medii de peste 9, în condițiile în care, orice ar spune unii, supravegherea a fost mai strictă și posibilitatea de a copia a fost redusă.

De asemenea, România se poate mândri cu triumful în lumea gimnasticii. Cu toate că la știrile sportive întâlnim o invazie de înformații din lumea fotbalului, îar de gimnastică posturile de televiziune își amintesc doar în timpul campionatelor unde gimnastele și gimnaștii noștri se fac remarcați, acest sport are adevărate campioane. Nadia Comăneci a dus numele țarii noastre în articole de presă și în reportaje din întreaga lume, în anul 1886, la Jocurile Olimpice de la Montreal unde a obținut primul 10 din istoria gimnasticii feminine. Da, primul exercițiu perfect la paralele inegale a fost efectuat de o româncă. De asemenea, la Sydney, podiumul de la individual compus, cea mai complexă competiție de gimnastică deoarece aceasta adună prestațiile gimnastelor la fiecare aparat, a fost ocupat de trei românce. De-a lungul timpului, româncele noastre s-au întors de la competiții încărcate cu medalii, multe dintre acestea fiind de aur.

Avem competiții în care se remarcă voci romănești deosebite. La ”Cerbul de aur”, ”Mamaia”, ”Mamaia copiilor”, ”Callatis”, ”Vocea României” ,”Românii au talent” întâlnim persoane care sunt înzestrate cu acest talent, pe care îl fructifică. 

Deoarece îmi place geografia, nu pot să nu o laud puțin pe cea a României. Este o plăcere să o înveți deoarece ea este interesantă și întrece multe țări prin complexitatea ei. Deși nu se poate lăuda cu o întindere foarte mare, pe teritoriul ei întâlnim toate formele de relief în proporții aproximativ egale și multe tipuri de relief. Acestea asigură premisele unui turism care, dacă va primii atenția și investițiile necesare, va duce la dezvoltatea țării și la creșterea prestigiului ei internațional. România are ieșire la Marea Neagră, care deja asigură un turism litoral, are munți în care se pot practica iarna sporturile specifice acestui anotimp și vara diverse activități recreative. De asemenea, țara este traversată de Dunăre, cel mai important fluviu al Europei, cu ajutorul căreia România comunică cu tările dezvoltate din Europa Centrală. Mai mult, delta fluviului, un unicat, ”paradisul biosferei” se află pe teritoriul României.

Acestea sunt doar unele dintre părțile pozitive pe care le are România...
...Voi ce ”plusuri” considerați că mai are această țară?







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu